المقادير: 1- 1/2 ك كنافة الي 2- 6 ملاعق سمنة 3-1/2 ك بلح اسمر (رطب) مقشر و منزوع النواة 4- معلقة و نصف زبدة 5-فسدق مفروم للتزيين
الطريقة: -توضع الكنافة في كيس في الفريزر حتى تتجمد ثم نخرجها و نفركها و هي مجمدة -نضيف 4 ملاعق سمن للكنافة و يقلبا معا جيدا -نضع الزبدة على النار في طاسة ونضيف عليها البلح و نقلبهم على النار لحد ما البلح يتحمر شوية و يبقى طري سهل الفرد -نضع باقي السمن في صنية متوسطة و ندهن بية قاع الصنية و جوانبها -نضع 1/2 كمية الكنافة في الصنية -نفرد البلح على الكنافة -نفرد باقي الكنافة على البلح و نضغط عليها كويس - ندخلها الفرد لحد ما تحمر و نخرجها نزودها بالشربات (القطر)المعد مسبقا و نرش الفسدق المفروم على وشها و بألف هنا...... ياااااااااااااااااااااااااااااااا رب تعجبكم ام حمادة
أم منة المديرة العامة
SMS :
الدولة :
عدد المساهمات : 733
تاريخ التسجيل : 10/11/2012
العمر : 39
الموقع : بيت زوجى
العمل/الترفيه : أم لبنتين زى القمر ربنا يحفظهم
المزاج : الحمد لله سعيدة
موضوع: رد: كنافة بالبلح الثلاثاء 27 نوفمبر 2012 - 8:00
أم حمادة الادارة
الدولة :
عدد المساهمات : 124
تاريخ التسجيل : 21/11/2012
الموقع : فى بيت زوجى
العمل/الترفيه : أم لولد لطيف
المزاج : سعيدة الحمد لله
موضوع: رد: كنافة بالبلح الثلاثاء 27 نوفمبر 2012 - 9:35