حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو 12925382151668
حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو 12925382151668
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أم منة
المديرة العامة
المديرة العامة
أم منة


SMS : حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو 1e4fbcf0c3

الدولة : مصر

الجنس انثى

عدد المساهمات : 733

تاريخ التسجيل : 10/11/2012

العمر : 39

الموقع الموقع : بيت زوجى

العمل/الترفيه العمل/الترفيه : أم لبنتين زى القمر ربنا يحفظهم

المزاج المزاج : الحمد لله سعيدة


حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو Empty
مُساهمةموضوع: حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو   حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو Emptyالإثنين 24 فبراير 2014 - 16:09

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته دطك 






القيزر من مطبخ ماما دودو



حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو 1656352_612819255464407_1580627505_n


المقادير


نص كيلو دقيق /بيضتين /كوب حليب /3 ملاعق كبيرة سمن /2 معلقة كبيرة لبن بودر /معلقة خميرة فورية /معلقة صغيرة بكنج بودر /وزرة ملح /معلقة كبيرة سكر


طريقة العجينة


نضرب البسض والسمن مع بعض فى اناء

وبعدين نضيف الدقيق والملح والبودر واللبن البودرة تدريجيا ونخلط بايدنا ونكون مدفيين اللبن وحطينا معه السكر والخميرة وندوبهم كويس
ونضيفهم للدقيق ونعجن جيدا ونلم العجينة بالقليل من الزيت ولو كانت العجينة غير متماسكة نزود قيق لحد ما نوصل لعجينة طرية ملساء
ولو العجينة ناشفة نحط زيت او القليل من اللبن لحد ما نوصل للعجينة الى احنا عايزينها
ونغطيها ونحطها فى مكان دافىء لمدة ساعتين وكل ما تتركيها تخمر اكتر كل ما نتيجتها تبقى احلى فى ايام الدراسة انا بعملها من بالليل واخبزها الصبح قيزر لولادى يفطرو بيه


نجى بقى لطريقة الحشو لو حبيتى تحشيه


ممكن تحشية لحمة مفرومة معصجة وممكن تحشيه جبنة رومى انا بقى بحشيه مربى وبعمل حشوة تانية خاصة بى
بهرس جبنة بيضا ومعاها مثلثين جبنة وبحط عليهم نعناع ناشف مطحون وعتر او بردقوش مطحون وحبة البركة ونخلطهم مع معلقتين زيت زيتون واحشى بيهم القيزر


طريقة القيزر بقى


بقطع العجينة كور على الحجم الى انا عايزاه
وبحشيها والفها زى رغيف القيزر بالضبط وادهن وشها باللبن ومعاه شوية زيت وبعدين احط سمسم او حبة البركة وارصه فى صينية الخبز واكون مسخنة الفرن مسبقا واحطه على درجة حرارة متوسطة من تحت وبعدين اشغل من فوق لحد ما اوصل للون الى انا عايزاه
يعنى تقريبا 20 دقيقة خبز





  وبالهنا والشفا على قلوبكم 





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://nsmaat.yoo7.com
nezha maroc
♥.♥.♥.♥
♥.♥.♥.♥
nezha maroc


الدولة : المغرب

الجنس انثى

عدد المساهمات : 42

تاريخ التسجيل : 21/02/2014

الموقع الموقع : فى المنتدى

العمل/الترفيه العمل/الترفيه : ♥♥♥♥

المزاج المزاج : مستمتعة


حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو Empty
مُساهمةموضوع: رد: حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو   حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو Emptyالخميس 27 فبراير 2014 - 4:53

سلمت يمناك



جزاك الله كل خير ونفع بك امته الاسلاميه



وجعل الله ما قدمته في ميزان حسناتك



بارك الله فيك وانار الله دربك وقلبك بنورالهدى



تقبل مروري ولك ودي وردي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بابا بيضرب ماما
» حصرى شريط جديد مواضيع منتداك بدون تومبيلات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ أم حمادة :: أكلات رئيسية وسلطات :: & الحلويات الشرقية والغربية-
انتقل الى: