أم منة المديرة العامة
SMS :
الدولة :
عدد المساهمات : 733
تاريخ التسجيل : 10/11/2012
العمر : 39
الموقع : بيت زوجى
العمل/الترفيه : أم لبنتين زى القمر ربنا يحفظهم
المزاج : الحمد لله سعيدة
| موضوع: حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو الإثنين 24 فبراير 2014 - 16:09 | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته دطك القيزر من مطبخ ♥ ماما دودو ♥
المقادير
نص كيلو دقيق /بيضتين /كوب حليب /3 ملاعق كبيرة سمن /2 معلقة كبيرة لبن بودر /معلقة خميرة فورية /معلقة صغيرة بكنج بودر /وزرة ملح /معلقة كبيرة سكر
طريقة العجينة
نضرب البسض والسمن مع بعض فى اناء وبعدين نضيف الدقيق والملح والبودر واللبن البودرة تدريجيا ونخلط بايدنا ونكون مدفيين اللبن وحطينا معه السكر والخميرة وندوبهم كويس ونضيفهم للدقيق ونعجن جيدا ونلم العجينة بالقليل من الزيت ولو كانت العجينة غير متماسكة نزود قيق لحد ما نوصل لعجينة طرية ملساء ولو العجينة ناشفة نحط زيت او القليل من اللبن لحد ما نوصل للعجينة الى احنا عايزينها ونغطيها ونحطها فى مكان دافىء لمدة ساعتين وكل ما تتركيها تخمر اكتر كل ما نتيجتها تبقى احلى فى ايام الدراسة انا بعملها من بالليل واخبزها الصبح قيزر لولادى يفطرو بيه
نجى بقى لطريقة الحشو لو حبيتى تحشيه
ممكن تحشية لحمة مفرومة معصجة وممكن تحشيه جبنة رومى انا بقى بحشيه مربى وبعمل حشوة تانية خاصة بى بهرس جبنة بيضا ومعاها مثلثين جبنة وبحط عليهم نعناع ناشف مطحون وعتر او بردقوش مطحون وحبة البركة ونخلطهم مع معلقتين زيت زيتون واحشى بيهم القيزر
طريقة القيزر بقى
بقطع العجينة كور على الحجم الى انا عايزاه وبحشيها والفها زى رغيف القيزر بالضبط وادهن وشها باللبن ومعاه شوية زيت وبعدين احط سمسم او حبة البركة وارصه فى صينية الخبز واكون مسخنة الفرن مسبقا واحطه على درجة حرارة متوسطة من تحت وبعدين اشغل من فوق لحد ما اوصل للون الى انا عايزاه يعنى تقريبا 20 دقيقة خبز وبالهنا والشفا على قلوبكم | |
|
nezha maroc ♥.♥.♥.♥
الدولة :
عدد المساهمات : 42
تاريخ التسجيل : 21/02/2014
الموقع : فى المنتدى
العمل/الترفيه : ♥♥♥♥
المزاج : مستمتعة
| موضوع: رد: حصرى القيذر من مطبخ ماما دودو الخميس 27 فبراير 2014 - 4:53 | |
| سلمت يمناك جزاك الله كل خير ونفع بك امته الاسلاميه وجعل الله ما قدمته في ميزان حسناتك بارك الله فيك وانار الله دربك وقلبك بنورالهدى تقبل مروري ولك ودي وردي | |
|